De Eco-wasbal

Met een baby in huis was je veel – iedere ouder zal dat weten. Daarom kregen we een jaar geleden van mijn schoonmoeder een Eco-wasbal. Dit Deathstar-achtige ding doe je bij je was in de trommel, en tijdens het wassen zorgt deze bal ervoor dat je was met minder wasmiddel toch schoon wordt. Ideaal!

wpid-wp-1408188904766.jpeg

(Ik word niet gesponsord voor dit bericht – dit bericht bevat enkel mijn eigen mening, en omdat ik heel tevreden ben over dit product wil ik die graag delen).

Op een gemiddelde dag draaien we hier in huis sowieso twee wassen: ‘s ochtends een luierwas omdat we voor Lief Lachebekje wasbare luiers gebruiken, ‘s avonds een was met haar kleren en allerhande monddoekjes, slabbetjes en meer van dat spul, en daar tussendoor vaak ook nog een was met onze eigen kleren. Die machine heeft dus aardig wat te doen, en het wasmiddel vloog er dan ook doorheen. Je snapt dat we erg blij zijn met een oplossing waardoor we langer met ons waspoeder doen.

Door met de wasbal te wassen hoef je nog maar een eetlepel waspoeder toe te voegen – en dat scheelt in de portemonnee én voor het milieu. De wasbal bevat namelijk keramische balletjes die volgens de website van de Eco-wasbal net als wasmiddel zorgen dat het water in de vezels van je was kan doordringen om zo de vlekken op te lossen.

Een ander voordeel is dat onze was sinds we de wasbal gebruiken nooit meer muf ruikend uit de machine komt. Voorheen was dat wel het geval: ongeacht hoe vaak of hoe recent we de machine ontkalkten rook onze was altijd wat muf. We gebruiken parfumvrij wasmiddel, dus dan ruik je dat soort dingen. Nu komt onze was ondanks dat en ons lagere waspoedergebruik altijd fris ruikend en schoon uit de machine.

Wij zijn dus heel tevreden over de wasbal. Je kunt de bal hier kopen voor €25. Dat is wel even duurder dan een gemiddeld pak waspoeder, maar hier doe je dan weer 2 tot 4 jaar mee. En dat kan niet over dat pak wasmiddel gezegd worden.

Advertisements

2 Replies to “De Eco-wasbal”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s